HVALSTADÅSEN 93 1395 HVALSTAD (NORGE) 45565470

Om oss


SpasnkMatmarked

Spanskmatmarked er opptatt av god kvalitet og sunn mat.

«Å spise sunt trenger ikke å være en luksus.»

I vårt selskap er vår oppgave å skape felles verdier til beste for samfunnet og hver dag jobber vi for å bli mest mulig konkurransedyktig.

Vi er vårt ansvar bevisst og er overbevist om at suksess oppnås gjennom daglig fokust på motivasjon, engasjement og lidenskap.

Vi har som mål å være ærlige, seriøse og ansvarlige innen alle våre forretningsområder.

MARTINEZSOMALO

Martínez Somalo ble etablert i 1901 av José Martínez Campo. Oppvokst i en stor familie hvor hans brødre stod for foredlingen av svinekjøtt, dro José fra landsby til landsby og solgte det ferdige produktet.
Martínez Somalo befinner seg i Baños de Río Tobía (La Rioja), 600 m.o.h. ved Najerilla-elven. De kalde vintrene, varme somrene og det milde høstklimaet i området utgjør et perfekt mikroklima for produksjon og tørking av svinekjøtt.

CARDISAN

Helt siden 1898 har Cardisan laget skinker ved å følge tradisjonelle oppskifter. Den tradisjonelle smaken har blitt opprettholdt over fire generasjoner og har forvandlet deres eikenøtt-forede iberiske svinekjøtt til et unikt produkt av gastronomiske rang.

 


BIOBARDALES

Biobardales er en familiebedrift og holder til i Segovia (Castilla y León), 1.100 m.o.h. Gården ligger omringet av natur og er bygd med en økologisk tilnærming, på nærområdets premisser med lokale materialer og tilpasset landskapet.Siden 2001 har Biobardales laget pølser og spekemat, og er Spanias første produsent som har spesialisert seg i produksjon av økologiske produkter.
Biobardales var Spanias første bedrift som spesialiserte seg i produksjonen av økologiske pølse- og spekematprodukter da de startet i 2001. Deres visjon var å være et forbilde innen økologisk kjøttproduksjon ved å anvende tradisjonelle prinsipper og benytte seg av det omkringliggende økosystemet med respekt, som å gi næring tilbake til jorden og beskytte fauna og flora i området. Biobardales bruker ikke tilsetningsstoffer i produktene sine, kun økologisk svinekjøtt samt økologisk dyrkede urter og krydder. Familiens filosofi er å tilby et sunt og bærekraftig produkt, tilvirket med respekt for både dyrene og omgivelsene. De reiser rundt på skoler, arrangementer og markeder og forteller om fordelene ved å spise økologisk kjøtt. Kjøttet deres er inneholder heller ingen allergener.

CAMPORUS

Osten Campo Rus produseres av rå melk og er utarbeidet ved hjelp av tradisjonelle metoder som er blitt anvendt gjennom flere tiår.
Foring av sunn frittgående sau i nøye utvalgte beiter og smaken av melken er noe av hemmeligheten bak den enestående. Sauene blir melket daglig og melken transporteres i spesielle tanker til produksjonslokalene.
Den tradisjonelle metoden for fremstilling og lagring av manchego-osten Campo Rus sikrer at hver del av osten er unik, med lite variasjon i vekt og størrelse. Ettersom osten er håndlaget, er ingen av ostestykkene identiske.
Denne fremstillinsmetoden, sammen med Campo Rus sin dype kunnskap om Manchego sauer og deres tilpasning til nye teknologier, gir dem viktige konkurransefortrinn .

PICOSDE EUROPA

Ysteriet Picos de Europa befinner seg i Posada de Valdeón (Castilla y León), hovedstaden i Valdeón-dalen, i hjertet av nasjonalparken Picos de Europa.
Mer enn 40 år har gått siden Tomás og Javier Alonso begynte med sin osteproduksjon. De er tredjegenerasjons ostemakere i en familiebedrift som ble etablert på 70-tallet av deres bestefar. De følger fortsatt familietradisjonen som de lærte av sine forfedre for å beholde den unike smaken i deres oster. Blåmuggosten fra Valdeón er kulturarven og stoltheten deres. Takket være måten den blir produsert på, etter familiens hemmelige oppskrift, er den svært populær i Spania såvel som i utlandet.

LAMAJA

Agrícola La Maja er en familiebedrift som ble grunnlagt i 1997 for å dyrke, produsere og selge Extra Virgin Olive Oil.
Ettersom det er nøye arbeid som gjøres av Agrícola La Maja fra selve plantingen av oliventrær til den påfølgende innhøstingen, såvel som gjennom hele oljeproduksjonsprosessen, lagring og pakking, er kvaliteten på den oppnådde oljen av veldig god kvalitet.
Fremgangsmåten for innhøstingen er fullt mekanisert og olivenene gå direkte fra treet til oljemøllen uten å berøre bakken. Den viktigste olivenen er Arbequina, men de dyrker også Arbosana, Koroneiki, Empeltre og Picual. Innhøstingen starter i slutten av oktober når olivenene begynner å modnes.
På ders oljemølle utvinnes bare olje fra nylig høstet og feilfri oliven. Utvinningsprosess utføres innen mindre enn tolv timer etter høsting, dette hindrer at gjæring som direkte påvirker oljekvaliteten oppstår.

CASAPAREJA

Gården Casa Pareja er å finne sørøst i Spania i Calasparra-Murcia.

Gården kan vise til 350 hektar hvor det dyrkes stedsegne oliventrær, vinranker, korn, mandler, frukt og vin på økologisk sett.

Olivenartene som dyrkes på gården er hovedsaklig «Cuquillo, eller Lechín», «Cornicabra», «Arbequina», «Picual» og «Hojiblanca».

Extra Virgin Olivenoljen til Casa Pareja er et resultat av godt håndverk og den rene smaken som økologisk dyrking gir.

SAT 1870 CASA PAREJA drives av femtegenerasjons familiemedlemmer som lager olivenolje med kjærlighet og lidenskap. Familien dyrker jorden med den ytterste respekt for miljøet og med kjærlighet for økologi og naturen, som de mener er opphavet og grunnen til at mennesket eksisterer på jorda.

 


ELNAVARRICO

Monjardins økologiske produkter er lagd uten kunstige tilsetningsstoffer for å ivareta sin originale farge og tekstur. Maten pakkes innen få timer etter den har blitt plukket. Bedriften utøver streng kvalitetskontroll ifølge EUs retningslinjer og fikk i 2016 sertifikat fra IFS Food Standard.
Deres hemmelighet er effektivt arbeid for å ivareta næringen, vitaminene, teksturen, fargen og de ulike karakteristikkene til deres produkter. Miljøvennlighet gjennomsyrer hele prosessen i Monjardins produksjon, helt fra dyrking til pakking. For eksempel høstes deres hvite asparges på natta og blir pakket dagen etter. Monjardin vil at deres kunder skal kunne prøve og spise økologiske produkter som er rik på smak og aroma.
Monjardin (som nå er en del av El Navarrico) ble grunnlagt på 50-tallet og målet var å dyrke og utvikle økologiske produkter. I førsten lagde de to gründerne José Salcedo og Amalia Herce sylta produkter av maten de dyrket. Visjonen deres var å tilby mat produsert i takt med jordens naturlige sykluser og å bruke produkter og metoder som ikke forringer kvaliteten på maten. Bedriften har hovedsete i San Adrián (Navarra) i nord-Spania.
.
Amalia Herce og José Salcedo, 1950s

LASHERMANAS

Las Hermanas er en familiebedrift stiftet i 1940 som lager røkt paprika (PIMENTÒN DE LA VERA). Målet deres er å tilby et kvalitetsprodukt som kunder setter pris på. Las Hermanas var pionerer i sin nisje og moderniserte innpakningen som brukes på dagens produkt med et attraktivt og innovativt design. De bruker en ny teknologi kalt Enterprise Resource Planning System (ERP) for å kontrolle og følge opp hvert steg i produksjonen. Las Hermanas kan love kvalitet til sine kunder, da de kan skilte med sertifiseringen IFS (International Featured Standards). Den røkte paprikaen Las Hermanas, eller «det autentiske røde gull», er berømt for sin enestående kvalitet, som oppnås gjennom et nøye utvalg og tørking av paprika før den videreforedles og pakkes. Paprikaen dyrkes i den lille regionen «La Vera» i Cáceres (Extremadura). Takket være det fuktige mikroklimaet i Cáceres tørkes ikke paprikaen helt ut på naturlig vis og for å dehydrere den fullstendig brukes eikeved. Dette er hemmeligheten bak paprikaens karakteristiske røkte smak, aroma og farge.


SERRATS

José Serrats ble grunnlagt i 1890 i Bermeo (Vizcaya), og er sannsynligvis en av de eldste bedriftene i Baskerland. José var en forretningsmann fra Cataluña og en pioner i anvendelsen av konserveringsmetoden Appert (hermetisering) for å bevare fisk.

Opprinnelig dedikerte bedriften seg til tørrsalting og semikonservering av ansjos, men med tiden begynte andre typer fisk å konserveres på Vizcaya-kysten. Dette førte til et behov for ekspansjon og bedriften etablerte lokaler i Elantxobe (Vizcaya), Pasajes (Guipúzcoa), Asturias og Galicia. De kjøpte til og med en egen fiskeflåte! Til syvende og sist ble flåten nedlagt for å fokusere på industrialiseringen av bedriften.

I starten var tretønner hovedverktøyet for å tørrsalte fisk. På 1900-tallet fikk man en bedre forståelse av sterilisering og Appert-metoden, hvilket førte til anvendelsen av hermetisk forsegling av produktene. På 80-tallet kom til slutt konservering av fisk på glass.

Siden den gang har produksjonsmetoden forandret seg lite. Teknikken er blitt perfeksjonert for å oppnå enda høyere kvalitet på produktet, men den tradisjonelle prosessen er fortsatt grunnsteinen i produksjonen.

Fisken er fortsatt prosessert for hånd, likt som i 1890. Disse håndverksmetodene bevarer fiskens kvalitet og bidrar til at den sylta fisken oppfyller våre høye krav til smak og tekstur.

 


LAMOLINETA

A.T.M.C. er en familiebedrift fra Minaya (Alacete, Castilla-La Mancha). De produserer og selger safran og pærer. Deres safran er verdensberømt for sin kvalitet og med god grunn. Eierne har mer enn 30 års erfaring i bransjen. De dyrker og produserer sin egen safran og sine egne pærer i begrenset kvanta, hvilket garanterer et eksklusivt kvalitetsprodukt.

J.MONTORO

På begynnelsen av 40-tallet, i Massamagrell, Valencia, startet José Montoro León å dyrke ris. To generasjoner senere følger idag familien tradisjonen videre. I nabobyen til Rafelbuñol benyttes nå moderne teknologi og infrastruktur for å dyrke, pakke og distribuere ris fra de beste jordbrukene i Valencia. Erfaringen og kunnskapen knyttet til risdyrking fra de tre generasjonene i familien blandes idag med moderne teknologi for å kunne tilby ris av høy kvalitet; nøye utvalgt og behandlet.


RAFAGORROTXATEGI

Rafa Gorrotxategi er tredje generasjon i Gorrotxategi-familien. Rafa vokste opp blant ovner og kaker. I 24-årsalderen startet han å jobbe i familiebakeriet til sin far José Mari Gorrotxategi og holdt konditorikurs i Tyskland, Frankrike og Spania.
Rafa Gorrotxategi fortsetter å overraske med nye varer og kombinasjoner med formål å bringe håndlagd bakverk til nye gastronomiske høyder.